Threading er en gammel metode for hårfjerning med opprinnelse i India. I nyere tid har metoden blitt populær i vestlige land (spesielt for å forme øyenbrynene). Man tror threading oppsto i India for over 6000 år siden og spredte seg over hele Asia, Midtøsten og i nyere tid Europa.
Ved threading blir en tynn tråd (bomull eller polyester) doblet og deretter tvinnet. Den rulles så over områder med uønsket hår(øyenbryn, overleppe, hake, kinn) og fjerner håret med roten. I motsetning til pinsett hvor ett enkelt hårstrå trekkes ut om gangen, kan threading fjerne rader med hår, hvilket gjør metoden mye mer effektiv.
Fordelene med threading, i motsetning til voksing, er at det gir mer presis kontroll når det gjelder å forme øyenbrynene og er mer skånsom mot huden. Derfor passer denne metoden ekstra godt til de med sensitiv hud, og de som ikke tåler voks.
Threading brukes på ansiktshår. En tvinnet tynn tråd rulles langs hudens overflate, fletter hårene inn i tråden og løft dem raskt fra roten. Det er ingen bruk av skadelige produkter, bare tråd, så det er en naturlig måte å bli kvitt uønsket hår. Og i motsetning til voksing eller bruk av hårfjerning, er det ikke i fare for flassing eller å få «brannsår». Lett rødhet og/eller hovenhet kan oppstå etterpå, men den avtar raskt.

Potensielle bivirkninger:
Rødhet og irritasjon. Du kan ende opp litt rosa og føle en svak svie. Men som regel varer dette bare kort tid. Akkurat som med voksing er inngrodde hår en mulig bivirkning.

Hvor lang tid tar det?
Det varierer med hvilket område man ønsker å fjerne hår, men et lite område tar kun noen få minutter, -dette er en veldig effektiv behandling.

Hvor lenge vil det holde?
Tiden du kan gå mellom avtaler vil avhenge av hårtypen din og hvordan håret ditt vokser. Ettervekst kan være alt fra to til seks uker. Selv om håret vokser raskere tilbake, vil det bli finere hvis du gjør dette gjentatte ganger. Hårsekken vil bli svekket med tiden, og for noen vil det ikke vokse tilbake i det hele tatt! I motsetning til voksing, kan threading gjøres så snart du ser hårene. Det er ingen grunn til å vente til håret har en viss lengde.

Er det noe jeg bør passe på?
Den første timen etter threading bør man ikke bruke sminke, og heller ikke komme i kontakt med det behandlede området.