Hudpleie – Vinterhud

Skinworks by Hendrix
Welhavens gate 2
0166 OSLO
22605022 / 90822768
kontakt@skinworks.no

Huden forandrer ofte tilstand etter årstidene og hudpleie bør tilpasses ettersom. Selv om huden din er problemfri i de varmere månedene, kan den endre helt karakter når kulden kommer.

Grunnen til dette er bl.a. at luften inne blir mye tørrere pga fyring og godt isolerte hus, og luften ute er også mye tørrere. Dette fører til at omgivelsene stjeler fuktighet fra huden, også kalt transepidermalt vanntap.

I tillegg varierer temperaturen mellom inne og ute veldig, og dette er mye for huden å tilpasse seg. Resultatet kan bli hud som føles stram og ubehagelig, og tørr, rød, kløende og nuppete.

Hvordan bli kvitt disse hudproblemene?

Fuktighetskrem er en selvfølge, og mange trenger å bytte til en litt rikere krem om vinteren enn den man vanligvis bruker. Noen trenger også ekstra tilførsel av fukt og fett i form av et fuktighetsserum og/eller fuktighetsmaske.

Ikke glem å eksfoliere, -det er like viktig som alltid, men bruk gjerne en peeling som inneholder enzymer i stedet for peelingkorn, da de små kornene kan være irriterende for en tørr og sår hud. Peelingen fjerner døde hudceller som ligger på overflaten og hindrer det som tilføres av kremer o.l. å trekke ned i huden.

Til en spesiell anledning er fuktighetsbehandling i salong en utmerket ‘quick-fix’. Her brukes det gjerne milde fruktsyrer og dyptvirkende fuktmasker som gir huden nytt liv; fine tørrhetslinjer glattes ut og huden blir silkemyk og får fornyet glød.

Det man i tillegg bør huske på er at huden også kan hjelpes innenfra ved å drikke nok vann og ta tilskudd av omega-fettsyrer, og beskyttes utenfra med skjerf, buff etc. Tørr inneluft kan også bedres ved å ta i bruk en luftfukter eller rett og slett sette en bolle vann oppå radiatoren.

Skinworks Hudpleie

Hos Skinworks hjelper vi deg med å holde huden frisk hele året og vi kan skreddersy en tilpasset hudpleieprogram for deg og din hud. Husk at hudpleie er viktig for huden da skader på huden er enten vanskelig å fikse eller nærmest umulig.

Du kan kontakte oss vi link øverst.