Fruktsyrer, også kalt AHA(alpha-hydroxy)-syrer forekommer normalt i mange frukter og andre organiske safter, og brukes til hudforbedring.

Disse syrene har en rekke gode effekter på huden. De virker eksfolierende, noe som betyr at de løser opp bindingene mellom de døde hudcellene som ligger på hudoverflaten. Når de døde hudcellene så forsvinner kommer det ny, frisk hud til syne og laget av friske hudceller blir tykkere.
Hudoverflaten vil også oppleves jevnere, og fine linjer og pigmentflekker blir mindre synlige. Syrer virker også ned i porene, noe som gjør at man unngår opphopning av talg og bakterier som kan føre til urenheter.

Lenger ned i huden (i dermis) finner vi fibroblastene. De produserer kollagene og elastiske fibre som danner vev, -de kollagene gir huden styrke og fasthet, de elastiske gir elastisitet. Flere fruktsyrer kan penetrere helt ned til disse bindevevscellene og stimulere dem, noe som igjen fører til fastere og mer elastisk hud.

Hudpleieprodukter som inneholder AHA-syrer kan føre til mild irritasjon og rødhet i huden, samt økt følsomhet for solen. Det er derfor viktig å starte forsiktig med produktet, og gi huden mulighet til å venne seg til syren.

Glykolsyre: dette er syren med minst molekyler, som derfor også penetrerer best ned i huden. Utvinnes fra sukkerroer.

Melkesyre: den nest minste syren, som også finnes naturlig i huden, og er best på å forbedre fuktighetsproduksjonen.

Eplesyre, vinsyre (fra druer) og sitrussyre er de større typene syrer som virker mer overfladisk på huden.

Hos Skinworks by Hendrix har vi både forskjellige salongbehandlinger og hjemmeprodukter som inneholde en eller flere av disse syrene.