Nesten alle kundene jeg har hatt opp igjennom årene har spurt meg følgende spørsmål: “hvilken behandling liker du best å gjøre?” Jeg har nå holdt på i denne bransjen i ca 22 år, og jeg har gjort mye forskjellig. Noen behandlinger har jeg sluttet å utføre, og noen har jeg lært meg underveis. Men svaret mitt til dette spørsmålet er uansett alltid: “jeg liker best variasjonen ved å gjøre så mye forskjellig”.

Jeg gjør det meste fra topp til tå; hudpleie i mange varianter tilpasset kundens ønsker og behov, farge vipper og bryn, vippeløft, det meste av voksing, gelenegler og fotpleie. Og hadde jeg bare drevet med en av de behandlingene hele dagen lang hadde nok både hode og kropp protestert ganske kjapt. Men ved å gjøre forskjellige ting får kroppen forandring istedenfor at jeg f.eks blir sittende krumbøyd over negler hele dagen, og hodet blir naturlig nok også brukt litt mer.

I tillegg kan jeg også tilby kundene mine en bedre service. Jeg har lettere for å anbefale andre behandlinger når vi sitter og snakker mens jeg f.eks steller føttene deres, og jeg innbiller meg at det er lettere å spørre om ting man lurer på og trenger hjelp til når man først sitter i salongen kontra å gå inn i en fremmed salong for råd. Dermed får de som ønsker det et skreddersydd opplegg, og er det noe jeg ikke utfører selv henviser jeg selvsagt kunden til en av mine kolleger som kan hjelpe dem.

Noe annet som også bidrar til at jeg får en variert hverdag er selvfølgelig kundene selv. Jeg har kunder fra i tenårene til godt over 80 år, fra alle samfunnslag og med hver sin historie. På en dag kan jeg møte alt fra en 17-åring med uren hud og venninneproblemer til en nybleven pensjonist med hard hud under føttene og bekymringer for sin manns helse. Dagene mine er aldri like, og jeg elsker de utfordringene denne jobben gir meg både på godt og vondt.

Hilde