I året som har gått har mange av oss opplevd problemer med huden, det er spesielt mange av oss som opplever dårligere hud etter munnbindbruk.
Munnbind gir dårligere hud, men vi må fortsette å bruke det i ulike situasjoner. Det er derfor viktig at vi tar ekstra godt vare på huden nå.
 God hudpleie kan gjøre mye. Når det gjelder hudpleie har du uten tvil kommet over ordet cosmeceutical. Ordet blir brukt ofte og er en hybrid av to ord, -kosmetikk (cosmetics) og farmasøytisk medikament (pharmaceuticals). Et kosmetisk produkt forbedrer utseendet ditt overflatisk, mens et medikament er noe som brukes til å forebygge eller behandle en sykdom. Overført til hudpleiens verden betyr dette altså at et cosmeceutical-produkt vil kunne forbedre huden både overflatisk og i dybden (forebygge/behandle skade i huden).
Aktive ingredienser i hudpleie?
Ordet cosmeceutical ble laget av Raymond Reed i 1961, og ble populært på 70-tallet for å referere til kosmetiske produkter som også inneholder aktive ingredienser  som hevder å forbedre hudens utseende.
Cosmeceuticals inneholder ingredienser som retinoider, antioksidanter, AHA-syrer og peptider. Disse ingrediensene er ikke legemidler men har kjente fysiologiske effekter og vil forbedre utseendet til bl.a aldrende hud over tid.
Alle trenger ikke produkter med disse ingrediensene. For mange holder det med rens, fuktighet og SPF, men de som sliter med akne, for tidlig aldring, grov, solskadet hud eller hyperpigmentering kan så absolutt ha nytte av cosmeceuticals.
Hudprodukter med syrer?
Hos Skinworks har vi den AHA-syrebaserte serien Nimue, som du kan lese mer om her. Denne serien bruker vi både i behandlinger og selger som hjemmeprodukter. Hjemmeproduktene bruker du hver dag og er det aller viktigste hjelpemiddelet mot det du vil endre med huden din. Men det er også viktig med salongbehandlingene siden de inneholder en sterkere konsentrasjon av syrer og er dermed mer effektive, og kan ofte være nyttig å ta som en kur.
Bestill gjerne en dyprens som en forberedende behandling, hvor vi gir huden et kickstart for videre behandling og ikke minst råd og tips om veien videre. Du kan også bestille en 15-minutters gratis og uforpliktende veiledningstime.