Hva er egentlig forskjellen på akrylnegler og gelenegler? Mange vet ikke dette, og for de fleste spiller det kanskje ingen rolle hva de har, men her er ihvertfall de største forskjellene:
Ved første øyekast er det ikke lett å skille akryl og gele fra hverandre. Den største forskjellen ligger i påføringsmetoden. Gele er en seig masse som fordeles på neglen (og tippen/formen ved forlengelse) men en pensel, men akryl er en blanding av akrylpulver og en væske. Disse to blandes ved hjelp av en pensel og fordeles deretter på neglen. Her må man være rask da akrylblandingen begynner å herde i det de to komponentene blandes, mens gele trenger en UV-lampe for å herdes.
Akryl har en sterk lukt, så hvis man er gravid eller generelt følsom for lukter så bør man kanskje styre unna denne typen. Gele er tilnærmet luktfritt. Akryl er hardere og sprøere enn geleen, som vil oppleves noe mykere og mer fleksibel. Tenk deg en kopp i plast kontra en kopp i glass, – selv om koppen i glass virker hardere vil den knuse lettere hvis den faller i gulvet. Geleen beveger seg med neglen som gjør at enkelte foretrekker denne, men mange opplever også at den på grunn av av sin fleksibilitet faller fortere av eller knekker. Derfor er det mange som føler at akrylen beskytter bedre og tåler hardere støt. For andre igjen fungerer begge typer like bra.