Jeg har flere venner/bekjente som aldri har prøvd brasiliansk voksing. Når jeg spør dem hva grunner er, får jeg mange forskjellige svar. Noen sier: «herregud, er ikke det sykt vondt?» Andre syns det er flaut å vise seg uten klær nedentil. Noen syns det er for dyrt. Noen har så lite hårvekst at de ikke ser noe poeng med det. Det er altså mange grunner til at folk aldri har prøvd det. Har du prøvd brasiliansk voks før? Og hva er grunnen til at du har/ikke har gjort det?

 

Jeg skjønner at man kan bli skremt av tanken på å fjerne hårene nedentil med voks. Det høres jo ikke kjempebehagelig ut, og det blir det nok aldri heller. Men smerte er så utrolig individuelt. Smerteterskelen til folk er forskjellig og hvor mye smerte man takler er også forskjellig. Jeg sier alltid til kundene mine: «Prøv brasiliansk voks minst to ganger, før du fraskriver det helt.» Grunnen til det er at det er så stor forskjell på gang nr. 1 og gang nr. 2. Andre gangen man gjør det er det mye mindre vondt enn første gang. Mange har prøvd å vokse en gang, og syns det var så vondt at det vil de aldri gjøre igjen. Da prøver jeg å forklare at de må prøve en gang til, for jeg kan nesten garantere at det ikke er like vondt neste gang. Dessuten så blir man vandt til det også. Når man vokser regelmessig hver måned, blir hårene tynnere og noen hårsekker slutter helt å produsere hår. Dermed blir ikke behandlingen så ubehagelig, for hårene vil slippe mye lettere. Mange jeg har vokset regelmessig over tid, har nesten ikke hår igjen. Jeg kan egentlig konkludere med at: «ja, voksing er litt vondt, men man blir fort vandt til det og det blir bedre etterhvert.»

 

For de som syns det er flaut å vise seg uten klær nedentil, så er jo det forståelig. Jeg syns også det var det, første gang jeg vokset meg. Men du må huske på at vi er profesjonelle og gjør dette flere ganger hver dag. Du kan sammenligne oss litt med en gynekolog eller jordmor. Vi gjør bare en jobb, og det er ikke noe som trenger å være flaut. Vi har sett alt mulig før og det er ingenting som er rart. Vi snakker om løst og fast under behandlingen, så det at du ligger der halvnaken, glemmer man nesten litt.

 

Noen syns voksing er for dyrt, og det er jo igjen veldig forskjellige hva folk tenker når det kommer til priser på produkter og tjenester. Man må egentlig bare kjenner etter selv om man syns det er verdt det. De aller fleste som vokser seg jevnlig sier at hvis de må kutte ut noe i forbruket sitt, så er voksing det siste de vil kutte ut. Altså, de fleste mener prisen er verdt det.

 

Og er du en av de som har lite hårvekst? Well, lucky you!

 

Anette Wallin