De fleste som vokser seg kan kjenne til problemet med inngrodde hår. Det er røde prikker som kan oppstår et par dager til uker etter voksing, og mange opplever disse som vonde eller ubehagelige. Så hva kan man gjøre for å unngå inngrodde hår? Det kommer vi snart tilbake til, men først vil jeg at vi snakker litt mer om hva som forårsaker inngrodde hår.
Hva er egentlig inngrodde hår?
Inngrodde hår kommer etter regelmessig voksing eller barbering som regel ved bikini eller brasilansk voks. Jo mykere hårene blir, jo mer kan de bøye seg innover mot huden i stedenfor å vokse ut. Da får du det som vi betegner som inngrodde hår. Visste du at Noen mennesker produserer mer døde hudceller enn andre? Da kan det lettere oppstå problemer som irritasjon, rødhet og vonde nupper.
Det viktigste å huske på er at inngrodde hår ikke er farlig og det finnes løsninger for å minske de eller bli helt kvitt de helt. Det krever litt tålmodighet å innstats fra din side men etter en stund så vil det bli bedre.
Så hva kan du selv gjøre?
Det aller beste er å snakke med din vokseteraput om problemet. Hos oss i Skinworks  finnes det en spray som de aller fleste av kundene våres bruker. Den innholder fruktsyre som exfolierer huden slik at de myke hårene kommer lettere ut, og på den måten kan du unngå inngrodde hår.
Om huden din er ekstra utsatt, og det er nødvendig med mer behandling. så kan du få en dyprensende behandling, hvor teraputen fjerner de tette porene så godt det lar seg gjøre.
Er du i tvil så annbefaler jeg deg til å booke deg inn til en konsultasjon hos oss i Skinworks. Våre vokse terapauter er drevne på slike problemer, og under konsultasjonen vil man finne den beste behandlingen for akkurat deg.
Mvh
Ema Dzanic