Det er ikke uvanlig å ha et litt anstrengt forhold til føtter. Mange syns de er estestisk lite vakre å se på, og hvis føttene er ustelte og kanskje lider av problemer som fotsopp og fotvorter så er det nok flere som kan være enige i det.

Men det er ikke så vanskelig å holde føttene presentable, mye kan gjøres hjemme og her er noen tips:

-unngå klamme føtter så langt det lar seg gjøre. Hvis føttene dine er klamme vil det skape et miljø for sopp og bakterier som igjen kan føre til hud- og negleinfeksjoner.

-ikke bruk for trange sko. Er skoene for smale eller rett og slett for små kan de klemme på tærne som igjen kan føre til inngrodde negler, liktorner, hallux valgus og hammertær.

-fil bort hard hud. Unngå metallrasper som gjør mer skade enn gagn, bruk i stedet en finere «sandpapir»-fil på tørr hud.

-smør føttene. Huden på føttene har færre talgkjertler enn den på resten av kroppen og trenger derfor ofte mer hjelp i form av en god krem. Tørr hud på føttene kan ofte føre til irritasjon og sprekkdannelse i huden, og oppstår dette er man mer utsatt for infeksjoner.

Men av og til blir problemene for store til at man kan hanskes med dem på egen hånd og da bør man gå til profesjonelle i en salong.

Så er spørsmålet, trenger man å gå til en fotterapeut eller holder det å oppsøke en fotpleier?

Hovedforskjellen mellom disse er at fotterapeuten i tillegg til å stelle føttene også kan hjelpe kunden med sykdomsrelaterte problemer som fotvorter, nedgrodde negler og sopp.

Har du kun problemer med hard hud og ønsker stell av negler og neglbånd holder det å gå til en fotpleier, altså en som gjør vanlig pedikyr.

Hos begge kan man som regel i tillegg få utført neglelakk eller gelelakk, og ikke minst lett fotmassasje.

Hos Skinworks by Hendrix har vi kun fotpleier, men så lenge du ikke trenger hjelp med nevnte sykdomsrelaterte problemer så er du i trygge hender.

Vi starter behandlingen med et deilig fotbad som myker opp hard hud og negler før behandlingen. Så fjernes hard hud under føttene, neglene klippes og files og huden rundt neglene blir også stelt. Etter dette files huden under føttene både med drill og manuelt, før føttene tørkes av og blir påført neglbåndsolje og fotkrem. Deretter følger en kort massasje for å hjelpe kremen inn i huden. Hvis ønskelig utfører vi også både gelelakk og vanlig neglelakk i tillegg.

Du kan bestille time her: https://hudskinworks.bestille.no/OnCust2/#!/booking